Jalostusorit

Tallistamme löytyy eri värisiä huippuoreja. Orit itse kuin myös niiden jälkeläiset ovat saavuttaneet näyttelymenestystä niin Suomessa kuin synnyinmaissaankin. Useimmat sukulinjat johtavat maineikkaisiin australialais- ja perulaisoreihin. Tämä vahva sukutausta näkyy myös omissa sekä yhteistyökumppaniemme kasvateissa. Myös uusien tulevaisuuden kantaorien kartoitus on koko ajan käynnissä.

Alla voit tutustua käytössämme oleviin alpakkaoreihin. Orit ovat tarjolla astutuksiin. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Astutusehdot ja -tavat on kuvattu alla. Astutuksista laaditaan kirjallinen sopimus.

NimiSyntymäaikaVäriAstutusmaksu (sis. alv)
Ambersun Centaurus 12.4.2007 Medium Fawn -
Ambersun Hot Spot 25.5.2012 Appaloosa -
Fowberry Merlin 7.6.2008 Solid White 900 €
Blackberry Fidel 12.3.2011 True black -
Tienda Molino Hurricane 20.8.2014 Bay black 900 €
Tienda Molino Illusion 8.8.2015 Bay black 1000 €
Tienda Molino Junior 7.7.2016 True black 1000 €
Unique Kákao 11.7.2013 Bay Black 700 €

Astutustavat

"Mobile mating"

Ori saapuu tilallenne astumaan sovittuna ajankohtana. Matkakustannukset lisätään astutusmaksuun.

"Drive by"

Emä saapuu orin kotitilalle sovittuna ajankohtana. Astutuksen jälkeen emä palaa kotitilalleen. Emän kuljettamisesta vastaa emän omistaja.

"On farm"

Emä asuu orin kotitilalla siihen asti, kun tiineys on todettu. Emän kuljettamisesta tai kuljetuskustannuksista vastaa emän omistaja.

Astutusehdot

Orin tehtävä on saada emä tiineeksi. Astutusmaksu maksetaan, kun tiineys on todettu.

Astutuksen ostaja valitsee tiineyden kontrollointitavan, vaihtoehtoina:

  • käytöskoe orin kanssa
  • progesteronitestaus
  • ultraäänitutkimus

Tiineyskontrolloinnin kustannuksista vastaa emän omistaja. Jos emä todetaan tyhjäksi myöhemmissä tiineyskontrolleissa, astutetaan se uudelleen ilman eri veloitusta joko saman astutuskauden aikana tai erikseen sovittaessa viimeistään seuraavalla astutuskaudella. Emän kuljettamisesta tai orin kuljetuskustannuksista vastaa emän omistaja.

Mikäli emä ei tiinehdy kolmen astutuskerran jälkeen, tulee syy tutkia. Emän omistaja voi tällöin myös vaihtaa halutessaan emän toiseen. 

JS’ Alpacas tarjoaa myymilleen astutuksille elävän vasan takuun. Mikäli tiineys keskeytyy tai vasa syntyy kuolleena, sisältyy uusinta-astutus alkuperäiseen hintaan. Vasatakuuta ei voi siirtää toiselle emälle, eikä myydä eteenpäin. Emän kuljettamisesta tai orin kuljetuskustannuksista vastaa emän omistaja.

Mikäli emän omistaja haluaa purkaa astutussopimuksen tai jättää saapumatta sovittuna ajankohtana ”Drive by” astutukseen, on astutuksen myyjällä oikeus laskuttaa 25 % sopimuksen mukaisesta astutusmaksusta.

Astutukset tehdään aina valvotusti erillisessä astutuskarsinassa. Näin voidaan todeta astumisen onnistuminen sekä minimoidaan alpakoiden riski altistua alustan epäpuhtauksille. ”Mobile mating” astutuksissa emän kotitilan tulee tarjota puhdas ja turvallinen paikka astutuksen suorittamiseen.

Ostaessasi kolme tai sitä useamman astutuksen, pyydä tarjous.

”Drive by” astutuksiin annetaan 62 €:n (sis.alv. 24 %) alennus jokaista astutettavaa emää kohden.