Lemmikillä tarkoitamme villan laadultaan jalostustyöhömme sopimattomia yksilöitä (villan tiiveys tai tasalaatuisuus). Lemmikeilläkin on vahva sukutausta ja ne soveltuvat hyvin muuhun toimintaan. 

Kaikki alpakkamme myydään eläinlääkärin tarkastamana ja rekisteröitynä Suomen alpakka- ja laamayhdistyksen eläinrekisteriin. Myytävän alpakan mukana saatte tiedot hoitohistoriasta, villa-analyyseistä sekä täydellisen sukutaulun.

Varausmaksu (10 % myyntihinnasta) jää myyjälle kaupan peruuntuessa. 

Ensimmäistä kertaa alpakkaostoksilla?

Alpakoiden ostopäätös edellyttää aina paljon harkintaa ja etukäteismietintää. Tärkeintä on selvittää itselle, miksi olen hankkimassa alpakoita. Kun omat perusteet ja tavoitteet ovat selvät, on sopivien alpakoiden valinta helpompaa. Jos olet hankkimassa alpakoita lemmikeiksi, niin tutustu ensin alpakanhoitoon ja huolehdi, että sinulla on riittävät resurssit pitääksesi hyvää huolta alpakoista ja että pystyt tarjoamaan alpakoille lajinomaisen elämän. 

Myytävät alpakat

Jalostusemät

Emän tärkeimmät ominaisuudet liittyvät lisääntymiseen. Emän tulee tiinehtyä helposti, synnyttää ongelmitta ja hoitaa vasa hyvin. Näitä ominaisuuksia pyrimme vahvistamaan kaikissa jalostusvalinnoissamme.

Jalostusemät luokitellaan ominaisuuksiensa mukaan eri hintaluokkiin. Emät myydään pääsääntöisesti astutettuina. Autamme myös mielestämme parhaiden astutusvalintojen tekemisessä sekä aloituslauman muodostamisessa.

Mikäli oheiselta myyntilistalta ei löydy omiin tavoitteisiisi sopivaa yksilöä, kannattaa tiedustella löytyisikö sopivaa emää listan ulkopuolelta.

Nimi
Syntymäaika
Väri
Hinta (sis. alv.)
8.8.2018
Medium Brown
6200 €
31.7.2021
Brown / white
4340 €
25.5.2021
Brown / white
4340 €

Jalostusorit

Jalostukseen sopivia oreja on myynnissä toisinaan.

Jalostusoreille tärkeitä referenssejä ovat omat jälkeläiset sekä vahva sukutausta, joka myös omalta osaltaan osoittaa potentiaalia laadukkaiden jälkeläisten saamiseen. Pelkästään näyttelytulokset ja villa-arvot eivät kerro kaikkea jalostuspotentiaalista. Tärkeää on se, kuinka hyvin ori säilyttää nämä ominaisuudet vuodesta toiseen. Omia hyviä ominaisuuksiaan tehokkaasti periyttäviä oreja käyttämällä, on jalostustyössä nopeimmin saavutettavissa edistysaskeleita.

Lemmikkialpakat

Vaikka tavoitteet jalostuksessamme ovat korkealla, niin vuosittain meille syntyy ns. lemmikkitasoisia alpakoita, jotka eivät täytä omia jalostuskriteereitämme. Näillä alpakoilla on vahvan sukutaustan takia pääsääntöisesti keskimääräistä parempi villanlaatu, puutteet ovat yleensä villan tiiveydessä ja tasalaatuisuudessa. Lemmikkitason alpakat myydään riimukoulutettuina. Myymiämme alpakoita on työskentelemässä vaelluksilla, tapahtumissa ja eläinavusteisessa työssä niin terveydenhuollossa kuin vapaaehtoistoiminnassa.  Vielä omaa jalostuspotentiaaliaan osoittamattomia, kuitenkin monelle myös jalostukseen soveltuvia yksilöitä voi löytää lemmikkiosiosta.

Nimi
Syntymäaika
Väri
Sukupuoli
Hinta (sis. alv.)
2.8.2021
Solid White
Ori
MYYTY
11.8.2020
Solid White
Ori
MYYTY
10.8.2021
Medium Fawn
Ori
MYYTY